נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

9 סלט ציור האם סלט יכול לגנוב את ההצגה משאר החברים על שולחן החג? הסלט הזה יעשה זאת בקלות. משקיעים בחיתוך הירקות לרצועות דקיקות (קולפן ומנדולינה יעשו את העבודה בקלות ובמהירות), משרים במי קרח, ולפני שהאורחים מגיעים מסדרים יפה בצלחת ענקית או במגש. זילוף של רוטב חרדלי, פרוסות דקות של פקורינו מעל ויש לכם סלט שהוא לא רק מרהיב אלא גם מהנה מאוד לאכילה. // מנות 10-8 // פורסים את הגזרים והמלפפונים לאורך לרצועות דקות מכינים את הירקות: » בעזרת קולפן. פורסים את הסלק והצנוניות לפרוסות דקיקות בעזרת מנדולינה. פורסים את גבעולי הבצל הירוק לאורך לרצועות דקות. מעבירים כל ירק לקערה עם מי קרח. אפשר ואפילו מומלץ להכין את כל הירקות כשעתיים מראש. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר. חולטים את האפונה כדקה חולטים את האפונה: » ומסננים היטב. מסדרים עלי בייבי ואנדיב במגש או בצלחת הגשה מכינים את הסלט ומגישים: » גדולה ושטוחה. מניחים מעל באופן גלי רצועות גזרים, מלפפונים, סלק וצנוניות. מפזרים תלתלי בצק ירוק, עגבניות שרי ואפונה. מגלפים גבינת פקורינו בעזרת קולפן ומניחים מעל. » מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומגישים מיד. » גזרים בינוניים קלופים 2 מלפפונים בינוניים עם הקליפה 2 סלק בינוני 1 צנוניות 6 גבעולי בצל ירוק 2 כוס גרגירי אפונה ירוקה טריים 1/2 או קפואים כוסות עלי בייבי 2 ראשי אנדיב מופרדים לעלים 2 (מומלץ בשני צבעים) כוס עגבניות שרי קטנטנות 1/2 עגבניות שרי 10 (עגבניות "טיפה") או חצויות גרם פקורינו של "גד" (מהמעדנייה 75 בסופר) לרוטב: כוס שמן זית 1/3 כפות מיץ לימון 3 כפות חומץ תפוחים 2 כף חרדל דיז'ון חלק 1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגירים 1 כפית גדושה דבש 1 מלח ופלפל שחור גרוס

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=