נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

5 סלט יווני עם קייל, בצל כבוש ובולגרית גרסה עדכנית וסופר בריאה לקלאסיקה יוונית אהובה. הגיבור הראשי הוא הקייל, ירק עלים שזכה למעמד של כוכב בקרב שוחרי האוכל הבריא. שחקן החיזוק הוא בצל כבוש (שמכינים לבד ובקלות), שעם נוזלי הכבישה שלו מרכך את הקייל ומוסיף מתיקות ועסיסיות. מניחים מעל נתחים נדיבים של בולגרית מסורתית ומגישים לאורחים חגיגה של בריאות וטעם מפנק. // מנות 10-8 // לבצל כבוש: ס"מ 1/2 בצל סגול בינוני חצוי לפרוסות בעובי 1 כוס שמן זית 1/4 כפות חומץ בן יין אדום 3 כפית מלח 1 כפית שטוחה סוכר 1 לסלט: ס"מ 1/2 גרם קייל ללא הגבעולים חתוך לרצועות ברוחב 250 מלפפונים בינוניים 3 עגבניות שרי חצויות 30 כוס זיתי קלמטה מגולענים 1/3 מיוצרת בשיטה מסורתית של "גד" פרוסה 16% גרם) בולגרית 250( קופסה 1 ס"מ 1 בעובי להגשה: כף שמן זית 1 אורגנו מיובש מערבבים את החומרים בקערה קטנה. משהים מכינים את הבצל הכבוש: » ‎ דקות עד שהבצל מתרכך וסופג את טעמי הכבישה. 20- כ מניחים את הקייל בקערה גדולה. מוסיפים את נוזלי מכינים את הסלט: » דקות עד לריכוך הקייל. 15- הכבישה של הבצל, מערבבים היטב ומשהים כ חותכים את המלפפונים לאורך ובעזרת כפית מוציאים את הזרעים. פורסים » ס"מ. 1/2 את המלפפונים לחצאי עיגולים בעובי מעבירים את המלפפונים לקערה, מוסיפים בצל כבוש, עגבניות וזיתי קלמטה. » מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול. מניחים מעל הסלט את פרוסות הגבינה, מזלפים עליהן שמן זית ומפזרים » מעט אורגנו מיובש.

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=