נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

32 עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוברת שגרה והופכת את העוגה לקינוח אישי ופשוט להכנה. אפשר, ואפילו וכדאי, להכין את הפירורים והקרם מראש ולשמור בקירור. כשעה לפני ההגשה מעבירים את הקרם למקפיא – זה מייצב את המרקם כך שיהיה נוח להניח אותו בצורה יפה בצלחת, וגם מעניק לו אופי גלידתי מרענן. // מנות 8- כ // טוחנים ביסקוויטים בפולסים במעבד מזון מכינים את פירורי העוגיות: » לפירורים גסים. מעבירים לקערה, מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות ואפשר עד יממה. ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בקערה מעל מכינים את קרם הגבינה: » סיר עם מים חמים (בן מארי). מוסיפים גבינת שמנת וטורפים לתערובת חלקה. מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת » הגבינה. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לכמה שעות ואפשר עד יממה. כשעה לפני ההגשה מעבירים למקפיא. מערבבים תותים וסוכר בקערה. משהים סמוך להגשה מכינים את התותים: » דקות עד שהתותים מתחילים להגיר עסיס. 15- כ כפות מתערובת העוגיות על כל צלחת, מניחים לצדן כף 3-2 מניחים מגישים: » גדושה של קרם גבינה קפוא למחצה ומפזרים מעל תותים עם מעט מהעסיס. גיוונים: מגישים את העוגה בתוך כוסות או גביעים אישיים: מניחים את תערובת » העוגיות בתחתית, מזלפים (או מניחים) קרם גבינה ומקשטים בתותים. מגישים לשולחן קערות נפרדות עם עוגיות, קרם גבינה ותותים וכל אורח » מרכיב לעצמו את הקינוח. לפירורי עוגיות: גרם ביסקוויטים "פתי בר" בטעם 150 שוקולד מריר גרם חמאה מומסת 100 לקרם גבינה: גרם שוקולד לבן איכותי שבור 100 לקוביות 30% גרם) גבינת שמנת 200( גביע 1 של "גד" בטמפ' החדר New York 32% מ"ל) שמנת מתוקה 250( מכל 1 גרם) אבקת סוכר 30( כוס 1/4 להגשה: כוסות תותים חצויים לאורך 2 כפות סוכר 3

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=