נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

30 עוגת קומות עם קצפת מסקרפונה ופירות קיץ , משום שהקצפת מצפה את הדפנות בשכבה דקה כך naked cakes בעולם קוראים לסוג כזה של עוגות שאפשר לראות דרכה את הבצק. סוד קטן: גם אם לא דייקתם בחיתוך, הציפוי יכסה על הפגמים והעוגה תיראה נהדר. ועוד סוד: אפשר להשתמש בעוגות טורט שקונים בקונדיטוריה טובה. // ס״מ 24 לעוגה בקוטר // ס"מ בנייר 24 תבניות בקוטר 2 מעלות. מרפדים תחתית של 175- מחממים תנור ל מכינים את העוגות: » אפייה ומקפידים לשמן היטב את התחתית ואת הדפנות. מקציפים חלבונים ומלח במיקסר עד שמתחיל להיווצר קצף. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף » דקות עד שנוצר קצף יציב וסמיך. 5-4 בקערה נפרדת מערבבים חלמונים, קליפת תפוז ומיץ תפוזים. » מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החלמונים בזרם דק עד לקבלת תערובת אחידה. » עוצרים את פעולת המיקסר. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומקפלים בעזרת מרית. יוצקים לכל תבנית » מחצית מהתערובת ומחליקים. דקות עד שקיסם הננעץ במרכז כל עוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב. 25-20 אופים » ס"מ בעזרת 18 עוגות. חותכים שתי עוגות לקוטר 4 חוצים כל עוגה לרוחב בסכין משוננת. מקבלים סה"כ » רינג או צלחת. שמים מים, סוכר, קליפת תפוז וליקר תפוזים בסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך כדי מכינים את הסירופ: » דקות עד שהסירופ מבריק. מצננים היטב. 2- בחישה מדי פעם ומבשלים עוד כ ת מתוקה, אבקת סוכר וגרגרים או תמצית וניל עד לקבלת קצפת ‎ מקציפים שמנ מכינים את הקצפת: » דקה עד לקבלת קרם חלק. 1/2- רכה. מוסיפים מסקרפונה ומקציפים עוד כ ס"מ על צלחת הגשה. מברישים את החלק העליון בסירופ 24 מניחים עוגה בקוטר מרכיבים את העוגה: » ס"מ, מברישים בסירופ ומורחים 24 ומורחים חמישית מכמות הקצפת. מניחים מעל עוד עוגה בקוטר סירופ, מורחים קצפת וחוזרים על ‎ ס"מ, מברישים ב 18 חמישית מהקרם. מניחים מעל עוגה בקוטר הפעולות עם העוגה האחרונה. את הקצפת שנותרה מורחים בשכבה דקה על הדפנות כך שייספג מעט שעות למקרר להתייצבות ולמיזוג הטעמים. לפני ההגשה מקשטים 6- לתוך העוגות. מעבירים את העוגה ל בפירות, ואם רוצים - גם בפרחים. לעוגות: ביצים מופרדות 8 קורט מלח גרם) סוכר 250( כוסות 1 1 / 4 תפוז 1/2- קליפה מגוררת דק מ כפות מיץ תפוזים 2 גרם) קמח רגיל 280( כוסות 2 כפיות אבקת אפייה 2 לסירופ: מ"ל) מים 120( כוס 1/2 גרם) סוכר 100( כוס 1/2 תפוז 1/2- קליפה מגוררת דק מ כף ליקר תפוזים 1 לקצפת: 32% מ"ל) שמנת מתוקה 500( מכלים 2 כפות אבקת סוכר 4 כפיות תמצית וניל 2 מקל וניל או 1- גרגירים מ גרם) מסקרפונה של "גד" 500( קופסאות 2 בטמפרטורת החדר לציפוי: פירות העונה ואם רוצים – גם פרחים

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=