נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

טארט טאטן בצל וגבינה כחולה בצק חמאתי עוטף בצלים שהתקרמלו ביין, מייפל ובלסמי, וקיבלו טעם עמוק וגוון משגע. לפני ההגשה מפזרים גבינה כחולה שטעמה החריף משתלב נפלא עם מתיקות הבצל. הכנת הטארט מתחילה בקרמול הבצלים במחבת ואז מניחים עליהם את הבצק ושולחים לתנור. יש להצטייד במחבת שמתאימה לתנור. // ס״מ 24 טארט בקוטר // מערבבים קמח, מלח וסוכר במעבד מזון עם להב מכינים את הבצק: » פלסטיק. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. מ"מ. 4 ס"מ ובעובי 27 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בקוטר » מניחים את הבצק עם הנייר בתבנית תנור ומעבירים למקרר עד שהבצלים יהיו מוכנים. חשוב שהבצק יהיה קר מאוד כדי שאפשר יהיה להניחו על הבצלים מבלי שיתפרק. ס"מ על להבה בינונית. 24 מחממים מחבת בקוטר מכינים את הבצלים: » יוצקים יין אדום, שמן זית, סירופ מייפל או סילאן וחומץ בלסמי. מניחים את עיגולי הבצל בצורה מסודרת ובשכבה אחת. מביאים לרתיחה ומבשלים דקות עד שהנוזל מתחיל להסמיך (לא הופכים את הבצלים 6-5 ללא כיסוי כדי שלא יתפרקו). חשוב שיישארו נוזלים במחבת - הם ימשיכו להצטמצם במהלך האפייה וישביחו את הטעם והמרקם. מצננים היטב. במהלך הבישול הבצלים מתכווצים מעט ונוצרים רווחים. כדי שהטארט » יראה יפה, מצופפים אותם מעט לכיוון המרכז לאחר שהצטננו. מעלות. 180- מחממים תנור ל מרכיבים ואופים: » דקות עד שהבצק 5- מניחים את עיגול הבצק הקר על הבצלים, ממתינים כ » יתרכך מעט ואז דוחסים את שוליו כלפי מטה לדפנות המחבת. דקות ורק אז הופכים את 10 דקות עד להזהבה. ממתינים 25-20 אופים » גבינה כחולה, מפזרים גבעולי תימין ומגישים חמים. ‎ הטארט על צלחת. מניחים לבצק: גרם) קמח רגיל 245( כוסות 1 3 / 4 כפית שטוחה מלח 1 כפית סוכר 1/2 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 125 ) L ביצה גדולה ( 1 לבצלים: מ״ל) יין אדום יבש 120( כוס 1/2 כפות שמן זית 3 כפות סירופ מייפל או סילאן 2 כף חומץ בלסמי 1 בצלים סגולים בינוניים פרוסים 3 ס"מ 1 לעיגולים בעובי מלח ופלפל שחור גרוס להגשה: גרם גבינה כחולה של "גד" 60 מ"מ 3 פרוסה בעובי גבעול תימין מופרד לגבעולים קטנים 1 26

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=