נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

25 גאלט כוסמין עם גבינות ועגבניות גילינו את קמח הכוסמין בזכות הערכים התזונתיים שבו ושיעור הגלוטן הנמוך, ואז התאהבנו בטעמו האגוזי. כאן השתמשנו בקמח כוסמין מלא (בתוספת מעט קמח רגיל) כדי להכין קלתית למאפה קליל עם שפע עגבניות ומלית גבינות, המשלבת בין הריקוטה העדינה למנצ'גו הפיקנטית. // ס״מ 24 גאלט בקוטר // מעלות. 180- מחממים תנור ל » מערבבים את חומרי המלית בקערה. » מערבבים קמחים ומלח במעבד מזון עם להב פלסטיק. מכינים את הבצק: » מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים רק עד לקבלת כדור בצק. מ"מ 4-3 מרדדים את הבצק על נייר אפייה לעיגול בעובי מרכיבים ואופים: » ס"מ. מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית תנור. 28- ובקוטר של כ מורחים את מלית הגבינות באופן אחיד על הבצק. משאירים שוליים של » ס"מ ללא מלית. מסדרים מעל עגבניות ומתבלים במלח גס. מקפלים את 4 שולי הבצק על המלית בקיפולים חופשיים. מברישים את שולי הבצק במעט חלמון טרוף וזורים עליו שומשום ופרג או זרעי צ'יה. דקות עד שהגאלט זהוב. מגישים חם. 40-35 אופים » ימים מראש ולשמור מכוסה 3 אפשר לאפות את הגאלט עד הכנה מראש: מעלות. 170- במקרר. לפני ההגשה מחממים כמה דקות בתנור שחומם ל לבצק: גרם) קמח כוסמין מלא 140( כוס 1 גרם) קמח רגיל 70( כוס 1/2 כפית מלח 1/2 גרם חמאה קרה חתוכה 100 לקוביות ) L ביצה גדולה ( 1 למלית: גרם) ריקוטה 200( קופסה 2/3 של "גד" 9% פרסקה גרם מנצ'גו של "גד" מגוררת גס 80 (מהמעדנייה בסופר) כוס עירית קצוצה דק 1/2 לימון 1/2- קליפה מגוררת דק מ שיני שום כתושות 2 אגוז מוסקט טחון טרי מלח ופלפל שחור גרוס עגבניות בינוניות פרוסות 3 ס"מ 1 לעיגולים בעובי עגבניות שרי חצויות (מומלץ 5-4 בצבעים שונים) מלח גס לציפוי: חלמון ביצה טרוף עם כפית מים 1 כפית שומשום 1 כפית פרג או זרעי צ'יה 1

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=