נפגש סביב שולחן הגד

21 קלצונה חצילים וגבינות הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה - כיסון איטלקי עסיסי. // קלצונה בינוניים 6 // ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים חמימים. מכינים את הבצק: » דקות עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 משהים דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.  מעבירים לקערה 10- בוו לישה כ משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינתיים מכינים את המלית: » דקות תוך כדי בחישה עד הזהבה. 8-7 בינונית-גבוהה. מוסיפים חצילים ומטגנים דקות 2- מוסיפים עגבניות, זיתים, שום וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. מוסיפים בזיליקום ומערבבים. מצננים. מוסיפים גבינות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. » מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 200- מחממים תנור ל » חלקים ומרדדים כל 6- מחלקים את הבצק ל מרכיבים את הקלצונה ואופים: » כפות 2 מ"מ. מניחים 3 ס"מ ובעובי 15- חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ גדושות של מלית על מחצית כל עיגול. משאירים את השוליים ללא מלית. מרטיבים את שולי העיגול כולו במעט מים ומקפלים לחצי עיגול. מצמידים פתחים בכל 5 היטב ובעזרת מזלג יוצרים דוגמה שמסייעת להידוק. חורצים קלצונה כדי שהאדים יוכלו להשתחרר במהלך האפייה. מניחים בתבנית ומברישים במעט חלמון טרוף. דקות עד שהקלצונה זהובים. מגישים את הקלצונה חמימים. 20-15 אופים » לבצק: גרם) שמרים טריים מפוררים 10( כף 1 כף שטוחה סוכר 1 מ"ל) מים חמימים 180( כוס 3/4 גרם) קמח רגיל 280( כוסות 2 כפות שמן זית 2 כפית שטוחה מלח 1 למלית: כוס שמן זית 1/3 ס"מ 1 1 / 2 חציל חתוך לקוביות בגודל 1 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות 4 ס"מ 1 בגודל זיתי קלמטה מגולענים וחצויים 10 שיני שום קצוצות דק 3-2 כפית סוכר 1/4 מלח ופלפל שחור גרוס עלי בזיליקום קצוצים גס 12 גרם קאשקבלו של "גד" מגוררת 100 גס גרם) פטה כבשים 125( קופסה 1/2 של "גד" מפוררת גס 20% לציפוי: חלמון טרוף עם כפית מים 1

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=