נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

21 קלצונה חצילים וגבינות הבצק הוא בצק פיצה מסורתי, וגם למלית יש נשמה ים תיכונית. אבל במקום לרדד את הבצק ולפזר עליו תוספות, מכינים קלצונה - כיסון איטלקי עסיסי. // קלצונה בינוניים 6 // ממיסים בקערת מיקסר שמרים וסוכר במים חמימים. מכינים את הבצק: » דקות עד שהתערובת תוססת. מוסיפים את שאר החומרים ולשים 10 משהים דקות עד לקבלת בצק רך ומעט דביק.  מעבירים לקערה 10- בוו לישה כ משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחממים שמן זית במחבת גדולה על להבה בינתיים מכינים את המלית: » דקות תוך כדי בחישה עד הזהבה. 8-7 בינונית-גבוהה. מוסיפים חצילים ומטגנים דקות 2- מוסיפים עגבניות, זיתים, שום וסוכר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ עד שהעגבניות מתחילות להתרכך. מוסיפים בזיליקום ומערבבים. מצננים. מוסיפים גבינות ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול. » מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. 200- מחממים תנור ל » חלקים ומרדדים כל 6- מחלקים את הבצק ל מרכיבים את הקלצונה ואופים: » כפות 2 מ"מ. מניחים 3 ס"מ ובעובי 15- חלק על נייר אפייה לעיגול בקוטר כ גדושות של מלית על מחצית כל עיגול. משאירים את השוליים ללא מלית. מרטיבים את שולי העיגול כולו במעט מים ומקפלים לחצי עיגול. מצמידים פתחים בכל 5 היטב ובעזרת מזלג יוצרים דוגמה שמסייעת להידוק. חורצים קלצונה כדי שהאדים יוכלו להשתחרר במהלך האפייה. מניחים בתבנית ומברישים במעט חלמון טרוף. דקות עד שהקלצונה זהובים. מגישים את הקלצונה חמימים. 20-15 אופים » לבצק: גרם) שמרים טריים מפוררים 10( כף 1 כף שטוחה סוכר 1 מ"ל) מים חמימים 180( כוס 3/4 גרם) קמח רגיל 280( כוסות 2 כפות שמן זית 2 כפית שטוחה מלח 1 למלית: כוס שמן זית 1/3 ס"מ 1 1 / 2 חציל חתוך לקוביות בגודל 1 עגבניות בינוניות חתוכות לקוביות 4 ס"מ 1 בגודל זיתי קלמטה מגולענים וחצויים 10 שיני שום קצוצות דק 3-2 כפית סוכר 1/4 מלח ופלפל שחור גרוס עלי בזיליקום קצוצים גס 12 גרם קאשקבלו של "גד" מגוררת 100 גס גרם) פטה כבשים 125( קופסה 1/2 של "גד" מפוררת גס 20% לציפוי: חלמון טרוף עם כפית מים 1

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=