נפגש סביב שולחן הגד

נפגש סביב שולחן הגד

12 לזניה תרד ופטריות בניגוד ללזניה הקלאסית אין כאן רוטב בשאמל, אבל יש שפע של גבינות וגם ירקות עסיסיים. התוצאה קלילה יותר אבל לא פחות מפנקת. // ס"מ 35 × 20 תבנית בגודל // מעלות ומשמנים תבנית. 180- מחממים תנור ל » מחממים כף שמן זית במחבת גדולה על מכינים את הפטריות והתרד: » דקות תוך כדי בחישה, רק עד 3-2 להבה בינונית. מוסיפים את התרד ומאדים שהתרד מתחיל להתרכך (הוא ימשיך להתרכך אחרי שמכבים את הלהבה). מעבירים למסננת ומצננים. סוחטים היטב את התרד בידיים. מחממים עוד כף שמן זית במחבת גדולה נקייה, מוסיפים מחצית מהפטריות » דקות מכל צד עד הזהבה. מעבירים את הפטריות לקערה, יוצקים 3- ומטגנים כ כף שמן זית למחבת ומטגנים את יתר הפטריות. מערבבים את החומרים בקערה. טועמים ומתקנים תיבול. מכינים את הרוטב: » עלי לזניה כשהם חופפים זה לזה. 4 מסדרים בתבנית מרכיבים ואופים: » מתערובת התרד והפטריות ומניחים 1/3 מכמות הרוטב, מפזרים 1/3 יוצקים מכמות הגבינות. מסדרים שכבה שנייה של עלי לזניה, רוטב, ירקות וגבינות. 1/3 חוזרים על הפעולות ליצירת שכבה שלישית. דקות ורק אז פורסים. 15- דקות עד שהלזניה זהובה. משהים כ 40- אופים כ » אפשר ואפילו מומלץ להכין את הלזניה יום מראש ולשמור הכנה מראש: דקות בתנור שחומם 15- מכוסה במקרר כדי שתתייצב. לפני ההגשה מחממים כ מעלות. 170- מראש ל עלי לזניה 12 לתרד ולפטריות: כפות שמן זית 3 גרם עלי תרד טריים ללא גבעולים 350 גרם) פטריות 500( סלסילות 2 פורטבלו או שמפיניון פרוסות בעובי ס"מ 1/2 לרוטב: גרם) עגבניות מרוסקות 800( קופסה 1 כפות שמן זית 2 כפית סוכר 1 מלח ופלפל שחור גרוס למלית הגבינות: גרם) ריקוטה 500( קופסאות 1 2 / 3 של "גד" 9% פרסקה גרם) "גדעז" פרוס 180( גליל 1 ס"מ 1/2 לעיגולים בעובי גרם) מוצרלה 450( שקיות 1 1 / 2 מגורדת של "גד"

RkJQdWJsaXNoZXIy NjQ4MTM=